Båten

S/Y Emma (kombination av Emelie och Marcus) är en Bavaria 42 Cruiser från 2005.

Call sign: SE7968
MMSI: 265739710
Satellittelefonnummer: +8816-23 48 26 59
Du kan skicka gratis sms till oss via iridiums hemsida. Men det är inte gratis för oss att svara, så räkna inte med att vi gör det ;-)
Om du vill ringa ska du tänka på att från fast telefon kan det kosta 80kr/min eller mer!

Fakta:

LÖA: 12,99 m
LVL: 11,4 m
Bredd: 3,99 m (Yey, vi behöver inte Kustskepparintyg!)
Djupgående: 1,8 m
Masthöjd: 17,9 m över vattenlinjen
Deplacement: 9,2 ton
Fenköl (Järn): 3 ton
Motor: Volvo Penta D2-55 (55 hk)
Konstruktör: J&J Design
Konstruktion: Skrov i handupplagt sandwichlaminat. ISO- polyester. Förstärkningar i kevlar i förskeppet. Bottenstockar. CE-klass A.
Bränsletank: 210 L
Vattentankar: 360 L (150+210)

 

Säkerhetsutrustning – inköpt eller planerad

  • Livflotte Lalizas ISO 6 personer i container. Om båten skulle sjunka eller vi av någon annan anledning måste överge båten så har vi den här som alternativ. Vi tittade länge på att köpa en flotte från England eller Danmark för att det var billigare, men slutligen hittade vi den här flotten kraftigt rabatterad i Täby. Vi kommer hänga den i en ställning på pushpit så att den är lättåtkomlig om vi behöver använda den.
  • OdeoFlare LED-bloss. Efter att ha läst lite om nödsignaler/-raketer och -bloss har vi kommit fram till att vi inte vill ha sprängämnen ombord efter att ha sett det här alternativet. Ett handbloss brinner ut ganska snabbt, fallskärmsbloss lika så. Men hamnar vi i en situation där vi optiskt behöver påvisa vår position vill vi ha den här som alternativ.
  • EPIRB (Emergency Position Indicating Radio Beacon). Tyvärr dyr, men ovärderlig om man behöver den. Det är en plastpryl stor som ett kaffepaket som när den aktiveras skickar en nödsignal via satellit till sjöräddningscentralen i Göteborg. Den är registrerad till båten, och när den skickar larmet så vet sjöräddningen direkt vilken båt som larmar och vilken position vi har. Detta skickas ut under minst 48 timmar och även en pejl-signal så att kustbevakningsflyg kan uppfatta vår position.
  • AIS SART (Automated Identification System Search And Recovery System). En EPIRB fyller sin funktion om hela båten hamnar i nöd. Men om ni någon ombord mot all förmodan skulle sluta vara det, dvs. ramla i vattnet, så känns det lite överdrivet att kontakta livräddare i Göteborg. Den här apparaten fästs på flytvästen och skickar ut sin position så att det syns på vår plotter, och hos alla andra fartyg i närheten. Har tittat på den här typen av pryl ett tag, men räckvidden är ganska kort (ett par sjömil) så om övrig besättning sover hinner man ganska snabbt utom räckhåll om båten seglar vidare. Men just den här har även DSC vilket får våran VHF-radio inne i båten att pipa och förhoppningsvis väcka de som inte har vakt.
  • Danbouy flaggboj. Det behöver inte gå särskilt mycket sjö för att en person i vattnet ska försvinna utom synhåll. Det här är en klart färgad pinne med flagga som flyter 2-3 meter över vattnet och gör att man lättare kan hitta tillbaka till den som ramlat över bord.
  • Kastboj. De flesta drunkningsolyckor sker faktiskt i hamn. Just den här prylen är ganska meningslös ute till havs, men om någon ramlar överbord i hamn kanske det är just då man inte är beredd och kanske utan flytväst. Då är den här snabb och lätt att kasta mot den som ramlat i så att den har något att flyta på.
  • Satellittelefon Iridium 9575. Det finns ju situationer som inte är direkt livshotande och då det är läge att direkt aktivera EPIRBen. Till exempel om man tappar rodret så är vi som besättning inte i akut fara men det är skönt att kunna meddela sjöräddningen var vi är och att vi inte kan styra så skickar de ut en varning till alla fartyg i området att hålla extra utkik efter oss. Lika så att ha möjligheten till tvåvägskommunikation med en läkare om någon skadar sig. Eller för all del att kunna hämta ner väderleksprognoser när man är ute till havs. Att valet föll på den här modellen är att den är vattentät (IP65), och iridium för att den inte är lika känsligt för hur man riktar antennen vilket kan vara bra när man befinner sig på en båt som gungar.
  • Livsele & flytväst. Det kanske enklaste och mest effektiva säkerhetsutrustningen är att se till att inte ramla över bord till att börja med. Vi kommer ha två selar man kan ha antingen utanpå en vanlig flytväst eller ensamt om det är väldigt varmt, samt två uppblåsbara flytvästar med inbyggd sele. Vi kommer sedan ha en lång tamp på vardera sida av båten fastknuten i förtöjningsknaparna. Håller de för båten så håller de för besättningen.