Problem…

På den här sidan har vi tänkt att allt eftersom beskriva de problem vi stöter på, och förhoppningsvis även lösningar på de samma. Mycket information man hittar på internet om långsegling tenderar att fokusera på förberedelser, men sällan orkar någon skriva lika detaljerat när man väl är på väg. Får se hur vi klarar av det :-)

Under tiden länkar vi till det närmaste motsvarande vi har hittat hittills, en lista på ”vad vi lika gärna kunde lämnat hemma, och vad vi ångrar att vi inte tog med” - http://www.vagabondliv.se/Langseglartankar.html

Vad vi borde lämnat eller borde tagit med

  • Elektriska köksapparater. Genom hela Europa ligger vi i marina med el. Då saknar man stavmixer, elvisp, en elektrisk kokplatta för att spara gasol… Tack och lov följde vattenkokaren med!
  • Avfuktare. Inte för att vi hade en innan, men vi har saknat en… Så fort det är regniga dagar blir det fuktigt i båten, och är det samtidigt varmt kommer mögel. Eller bara att kunna torka tvätt i båten i stället för att spendera en förmögenhet på torktumlare som inte fungerar.
  • Vacuummaskin till mat. När vi i Cascais lagade mat för en överfart och sedan inte åkte pga försämrad prognos. Hade vi haft en vacuumförpackare hade vi kunnat spara den till nästa väderfönster. Och alla vi träffar som har en sjunger dess lov inför överseglingar.

Varmvattenberedaren

Vår varmvattenberedare började läcka vatten tidigt på resan, men så lite att vi inte kunde hitta läckan och att det lätt gick att torka upp regelbundet. Men efter ett tag blev det värre, och till slut blev det tydligt var det läckte när en stråle sprutade rakt upp från en av kopplingarna. En rörmokare på grannbåten sa att plast och värme inte var en bra kombination i längden och var inte förvånad. Jag däremot blev förvånad över hur lite båtprylar som finns i båtaffärerna så fort man lämnar Sverige. Vi är bortskämda hemma. Fick till slut tag i en utbyteskoppling i en specialröraffär. Så, tipset är att kolla igenom sitt vattensystem och ta med en reserv av allt som ingår. Själv ska jag försöka få tag i en blindplugg ifall man behöver koppla isär systemet vid en ny läcka så att man ändå kan använda de delar som fungerar.

Propellertappning

Tänkte inte skriva så mycket om problemet i sig här, men lägger länken till inlägget om detsamma. Känns som ett fånigt sätt att bli av med en självrisk, men hellre det än masten…

Toalettventil

En klassiker bland alla båtägare, backventilen mellan toaletten och tanken. Urin och saltvatten är en hemsk kombination som snabbt bygger upp ett lager av kristaller som efter ett tag sätter igen backventilen så att den läcker. En grannbåt hade pratat med leverantören som hävdade att den var designad för ”normal användning”. Som svar på frågan vad normal användning var fick de svaret ”ett par helger och fyra veckor per år”. Inget bra svar för en lång- eller längeseglare. Så, tipset är att antingen börja spola med färskvatten (kanske ingen bra idé på överseglingar) eller ta med ett stort lager med reserver. Efter fyra månader har vi behövt byta en gång.

Ankarspel

Klantigt nog så testade vi aldrig ankarspelet innan vi betalade för båten, och när vi skulle använda det för första gången utanför Kalmar under hemseglingen så hände ingenting. Vi kunde höra reläet klicka, vi hade spänning fram till reläet och vid manöver fanns spänning även på utgångarna.
Nästa steg i en felsökning skulle alltså bli att kontrollera motorn, men placeringen av ankarspelet gjorde att det skulle innebära en total avmontering. Suck!
Emelie var lite mer kreativ, så medan jag laddade ner manualer så sökte hon efter andra med liknande problem. Och hittade en enkel lösning; kör ankarspelet och banka på det samtidigt.
Sagt och gjort, Emelie trycker på ner-knappen och jag bankar med det manuella handtagets gummisida på spelet. Jäklar vad jag hoppade till när det hoppade igång! Polerna i motorn måste helt enkelt ha hamnat preciiiis fel så att det inte blev något vridmoment…
Väldigt tacksam för att det var så enkelt!