Jolledurk

När vi köpte Emma så följde det med en jolle med motor. Båda var i rätt dassigt skick, det vill säga att jollen saknade durk, sittplanka och läckte medan motorn inte gick att starta. Men den var av betydligt bättre storlek i förhållande till båten och förväntat besättningsstorlek (när vi får gäster), och blir säkerligen inte lika stöldbegärlig så vi var tacksamma ändå.

Så under vintern innan avresan har motorn varit på service hos min snälla morbror nere i Kalmar, som har lyckats få liv i den. Vi planerar att hämta upp den när vi passerar.

Jolledurken fick jag ta tag i själv. I och med att vi bor i lägenhet så blir man lite begränsad av ytan. Vi blåste upp jollen i gästrummet och måttade hur stor durken skulle vara, och delade upp det i fyra delar för att kunna stuva undan på överseglingar. Vi köpte sedan WBP-klassad formplywood. WBP står för Water Boil Proof vilket innebär att plywooden ska klara av att ligga i kokande vatten utan att delaminera, eller dela på sig på ren svenska.

Eftersom man har tillgång till CAD på jobbet så kan man ju inte låta bli att göra en ritning… ;-)

durkplywoodEfter ommöblering i köket fick vi så plats att såga ut delarna, fila av kanterna och passa in dem i jollen. Upptäckte att stället där vi köpte livflotten även säljer fästen till toftplankan, så det får vi handla när vi hämtar ut livflotten.

Men så här bra blev det!

Som ny!

Som ny!