Solceller

Under sommarens semestersegling har vi inte saknat solceller alls på båten, som vi har gjort på tidigare båtar. På Emma har helt enkelt den massiva generatorn laddat våra enorma batterier mycket snabbt, och vi har sällan legat still särskilt länge. Däremot vill vi slippa starta motorn när vi lägger en vecka i sträck i en fin vik i Karibien, eller under överseglingar, så solceller ska det bli!

Efter mycket funderande och googlande kom vi fram till att det borde räcka med ca. 200W solceller för att täcka våra behov.

Vi tänkte först ha en targabåge att sätta solcellerna på, men det blev för dyrt. Likaså gillade vi inte den extra kostnad det innebar att försöka klä delar av överbyggnaden med tunnare solceller. Vi klurade också på att ha den billigare och tjockare varianten av solceller med aluminiumram hängandes på pushpit, men insåg att vi hade för ont om plats, och att de förmodligen ganska snart skulle går sönder i nån marina.

Till slut kom vi fram till en kompromiss, vi sätter en tunn solcell á 50W på luckgaraget och förbereder för två billigare tjockare solceller á 80W. Det vi har gjort nu är att fästa solcellen på luckgaraget och dragit kabeln i genomföringar precis framför detsamma. Här har vi också monterat två däcksgenomföringar/kontakter man normalt har för kablarna till masten. Dessa är sedan paralellkopplade med den fast monterade solcellen i en kopplingsdosa mellan däcket och innertaket. Härifrån drog vi sedan en grövre kabel bort till ovanför navbordet. Här hade vi tänkt gå rakt ner till bakom elpanelen, men se det gick inte! Efter mycket svärande, och tre olika typer av dragfjädrar, lyckades vi få ner kabeln till baksidan av garderoben i akterhytten. Härifrån kunde vi sedan enkelt dra den vidare till baksidan av skåpen ovanför navbordet, ner genom elcentralen och in bakom salongssoffan. Här monterades en MPPT-regulator som klarar 20A (50W+80W+80W/12V=17,5A), som sedan kopplades till batteriet under salongssoffan. Vi har även en ”tankmätare” till batteriet, så minuskabeln monterade över shunten för att mätaren ska kunna se hur mycket solcellerna matar in till batterierna.

Kabeldragning under innertaket

CIMG2592

Den draglina som i slutändan fungerade, efter att vi försökt med en draglina i nylon och en av glasfiber. Den här är egentligen en avloppsrensare för 30kr från Jula.

CIMG2595

Här ser man hur kabeln går från under innertaket och ner till garderoben.

CIMG2598

Kabeln kommer ner från innertaket. Sedan drog vi den genom mellanrummet man ser här tillbaka in bakom elpanelen.

Tanken är sedan att vi till våren ska hitta ett bra mäss-pris och köpa två stycket 80W solceller. Dessa kommer vi sedan förbereda med kortare sladdar och hanen till däcksgenomföringarna, samt NOA-fästen. Tanken är att vi ska ha dessa solceller stuvade inne i akterhytterna och när vi ligger still eller har en längre översegling i lugnt väder så tar vi fram dem och fäster i grabbräcket framför sprayhooden. Det kommer förhoppningsvis bilder på detta framåt våren, när vi kollar om vår lösning fungerar i praktiken. Men just nu är huvudsaken att vi har en solcell på plats som håller batterierna i skick under vintern.