Den gröna ön – Irland

Jahopp, i vanlig ordning så flyger tiden fram när man kommit iland och ska vila upp sig. Men nu när vi inte längre är i Karibien så kanske vi inte är lika läsvärda längre…

De sista dagarna till havs var lika varierande som de första. Det blev både fin segling och en del motorgång, mycket delfiner och valar samt en natt med dimma och spektakulär mareld. I det blanka vattnet kunde man se nästan som fyrverkerier av ljus när skrämda fiskstimm runt båten sköt iväg och lämnade efter sig ljusspår i vattnet.

Ensamseglande Roger lämnar São Miguel samtidigt som oss.

Ensamseglande Roger lämnar São Miguel samtidigt som oss.

Den sista fasta marken vi ser på ett tag.

Den sista fasta marken vi ser på ett tag.

Tonfisk!

Tonfisk!

Färskare kan det inte bli...

Färskare kan det inte bli…

Lugnt och stilla in i natten.

Lugnt och stilla in i natten.

Raggmunk och fläsk till havs.

Raggmunk och fläsk till havs.

Bättre tisdag får man vänta på.

Bättre tisdag får man vänta på.

Tupplur i sittbrunnen.

Tupplur i sittbrunnen.

Lugna dagar...

Lugna dagar…

Tjock dimma. Saknar radar...

Tjock dimma. Saknar radar…

Vi kom in mot Irland på morgonen i fint väder och fick ta ner seglen när vi kom i lä från en udde med en fyr på. Det var helt underbart att kunna skala av sig plagg efter plagg när solen började värma och i stilla vatten glida in på den lilla flodmynningen in mot Kinsale och lägga till på Yachtklubbens yttersta brygga.

Fina Kinsale under infarten.

Fina Kinsale under infarten.

Resten av Kinsale och marinan.

Resten av Kinsale och marinan.

Det första vi gjorde var att njuta av en otroligt härlig och varm dusch innan vi på första bästa café intog en Full Irish Breakfast. Mums! Marcus tog sedan en cykeltur medan Emelie och Thomas tog en tupplur ombord. På kvällen blev det ett kärt återseende med Lea som seglat lite längs med den Irländska sydkusten under den vecka de varit här. Det blev fish n’ chips i våran sittbrunn med Lea och senare kom även Vildensky in.

Full Irish Breakfast.

Full Irish Breakfast.

Här har vi nu verkligen njutit av att vara tillbaka i civilizationen. Människorna här i Kinsale är helt fantastiskt trevliga, man njuter av att kunna förstå och göra sig förstådd, och man blir nästan gråtfärdig av lycka när man får se mataffären. Underbart! Det tog ett par dagar att komma i form. Efter överseglingar har vi märkt att vi får jet-lag, så vi har sovit väääldigt mycket. Kinsale är en mysig stad fullproppad med caféer och restauranger, så vi har mestadels strosat runt, suttit på café, druckit öl på båtklubben och haft det trevligt med våra norska vänner.

Lyxen med bra mataffärer.

Lyxen med bra mataffärer.

Färgglada hus i Kinsale.

Färgglada hus i Kinsale.

Mmmm, Murphy's.

Mmmm, Murphy’s.

Mer mys i Kinsale.

Mer mys i Kinsale.

DSCF2606

I måndags var det ju fotboll mellan Irland och Sverige, där Irländarnas vänlighet verkligen visade sig då de själva gjorde 1:1 åt oss. Kul att sitta och se den matchen här på Irland. Tillsammans med norrmännen så var det nästan lika många skandinaver som irländare. I tisdags åkte Thomas hem och Lea och Vildensky seglade norrut mot Dublin, så nu är vi ensamma igen. Det har blivit mycket tvättande, båtstädande (men inte för mycket…) och vi har gjort en utflykt med buss till Cork samt tagit en cykeltur runt Kinsales omgivningar.

Fotbollsgemyt.

Fotbollsgemyt.

Nu ska vi snart se på fotboll igen och sedan ger vi oss av ikväll mot Kilmore Quay, ungefär halvvägs till Dublin.

6 tankar om “Den gröna ön – Irland

 1. matros marten

  Kapten!

  Gratulerar till overfarten pa ”fel” hall!
  Vi skall just ivag och kolla ”Finding Dory” sa kom att tanka pa er. Kul att lasa att det gar bra for er. Murphys sag god ut!

  Skall ta och titta in har regelbundet fran och med nu och maste ta och lasa igen loggen fram till dagens datum ocksa, ar saker pa att det kommer att bli riktigt rolig lasning.

  Ma gott och hoppas ni far fina vindar.

  /halsningar fran midvintern (brrrrr)

 2. Elisabeth Norberg

  Så trevligt att följa er var ni än är. och så härligt att se att det finns så fina ställen i Europa som matchar Karibien- allt har sin skönhet!

 3. Lennart å June på Saloma

  Härligt att se er i Europa igen, å sköt att allt gått bra å stort grattis till Emilie!
  Vi befinner oss mest för ankar, just nu Mallorca, över till Corsica i aug. Vi mår toppen

 4. Jakob & Malin

  Prova Fishy-fishy. Underbar fiskrestaurang (italiensk mat undvikes fn. :@)
  Och drick Smithwicks eller Franciskan Well från Cork.

  Smulan, mor och far hälsar!