Det är mycket nu…

En till helg har passerat och nu är vi inne på årets sista arbetsvecka. Eller, ja, årets sista betalda arbetsvecka. För jag börjar ana hur mycket arbete det kommer bli de följande två veckorna. Och stressen börjar komma krypande…

I fredags var vi på Långholmen i Stockholm på avseglarfest med Oceanseglarklubben. Det var en mycket trevlig tillställning och kul att en sista gång snacka långsegling med likasinnade innan avresan.

Vi sov över hos Emelies föräldrar och passade på att hämta ut förpiksdynorna och handla nya förtöjningtampar då vi inte kunde hitta rätt typ i Uppsala. Sedan bar det av ut till båten och i ömsom regn och solsken försökte vi passa in vindrodret. Det gick sådär, så nu har vi tagit lite bilder och skickat med frågor till konstruktören. Bättre att veta om vi har tänkt rätt eller fel innan vi sätter borren i akterspegeln.

Vi har även fixat till så att batterierna är kopplade på ett bättre sätt för att jämna ut belastningen mellan dem, efter att jag läst den här artikeln. Fortfarande inte optimalt, men det bästa vi kan göra utan att bygga om placeringen helt.
En del saker kvalar in på både inrednings- och funktionslistan. En snygg klocka och barometer har kommit upp på huvudskottet i salongen.

Ur-tjusigt. Beställ drinkarna i bar-ometern.

Ur-tjusigt. Beställ drinkarna i bar-ometern.

Satte också in två nya taklampor som har finessen att när man slår på dem så lyser de först rött, och om man direkt slår av och på igen så byter de till vitt. Det gör att vi nu har röd nattbelysning, men fortfarande kan använda dem som vanliga lampor. Lite svårt dock att testa hur bra de fungerar i juni :-p

Vi har nu i början av den här veckan båda fått lite småpanik över vad vi har kvar att göra. Vi har ännu inte på allvar börjat packa ihop lägenheten, eller flyttat ut saker till båten. Samtidigt vill vi inte ha för mycket kaos hemma innan vi har hunnit slutföra byggandet av en till gasollåda och sytt både en testversion (i byggplast) och en riktigt version av Biminin. Och då ska jag hinna handla material, vilket kräver att åka fram och tillbaka med lånesläp.

På båten måste vi först montera vindrodret innan vi kan stoppa in de nya gasollådorna. Sedan är nästa prio att få alla nya fall och tampar på plats innan vi kan montera vår nya svanhals för kablarna genom däck. Och först då är det någon idé att klättra upp i masten för att montera den nya toplanternan med ny kabel och montera VHF-antennen. Och för att kunna åka upp i masten måste jag hinna montera ihop vår klätterplanka. Vilket jag hann klart med strax efter att jag först skrev det här stycket.

Simfena eller klättringsredskap...?

Simfena eller klättringsredskap…?

Sedan har vi det här lilla med att bara få ut allt vi ska ha med oss på resan, och packa undan det på bra ställen från början så vi inte åker runt med ett kaos ett par månader.

Men, men… Vi har ju två och en halv vecka på oss :-s

2 tankar om “Det är mycket nu…

  1. Cay Åsberg

    Ojoj, det låter som att ni har största utmaningen redan innan avfärd! :) lycka till!