Dygn 12 pos 34 06 N 43 22 W

Klockan 13:30 UTC har vi nu gått 1500 sjömil och har 763 kvar av den här överfarten.

Natten som gick var kanske lite mer spännande än nödvändigt. Johan lämnade över till mig (Marcus) klockan elva på kvällen och fram till dess hade det varit ganska lugnt, men han hade sett en blixt längre bort. Under mitt pass ökade så vind och vågor och jag satt nervöst och såg blixt efter blixt i molnen runt båten. De måste ha varit långt borta för jag hörde aldrig något muller, men man känner sig ändå väldigt utsatt i segelbåt på öppet hav när det åskar. Vid ett tillfälle kom en vindby på över femton sekundmeter och båten surfade fräsande framåt, men innan jag han överväga att reva var byn förbi och ersattes av ett hällregn som hette duga. Ett dricksglas som stod ute i sittbrunnen hade på morgonen säkert tre centimeter vatten i sig. Emelie hade svårt att sova, och jag insåg att i det väder som var skulle jag ändå inte kunna slappna av om jag bytte av, så jag satt uppe ända till klockan fem på morgonen då solen gått upp och regnet verkade ha passerat. Johan har sedan dess fått någon skur på sig, men nu vid lunch såskiner solen och vi har till och med startat motorn för att vinden blivit för svag. Det varierar fort ute på Altanten.

Måste också passa på att lovprisa vår senaste investering: RedPort Optimizer. Det är en brandväggs-WiFi-dosa till satellittelefonen som nu gör att vi utan krångel kan hantera väderfiler och e-post, vilket gör att vi kan hålla er uppdaterade på hemsidan. Värt varenda krona! :-)