Dygn 3, 30 sjömil från Skagen

Snart är det gjort. Snart är det över. Vår sista tvingande översegling på den här resan!
Sent igår såg vi den norska kusten i fjärran. Det blev ännu en mörk natt utan vind, men tyvärr även en del regnskurar. Idag har det mest varit gråmulet och disigt, så trots att vi är nära land så kan vi inte se det. Däremot fick vi en kort stund mobiltäckning när vi passerade Norges sydspets. Det märks också att vi närmar oss en flaskhals för sjöfarten, för det var nu länge sedan vi såg en horisont utan fartyg och AIS-larmet tjuter nästan konstant. Vi lyckades segla ett par timmar i förmiddags, men nu puttrar Pentan igen och vi hoppas att prognosen snart faller in så att vi kan få segla den sista biten. Vi borde komma in till Läsö tidigt i morgon bitti.

2 tankar om “Dygn 3, 30 sjömil från Skagen

 1. Jeanette & Fredrik/sy Bushpoint

  WoW – tänk att det är ”slut” redan! Så mycket ni varit med om, det har varit jättekul att följa er färd, lärorikt och inspirerande, tusen tack för att ni ”orkat ” blogga. Sommaren hemma här har hitintills varit fantastisk – välkomna hem!

 2. Håkan Larsson

  Hej S/Y Emma
  Välkomna tilbaka till svenska farvatten. Hoppas ni inte hamnat i den sista kallfrontens åskgrepp utan kan glida behagligt över Nordsjön. Nu börjar det närma sig slutet och vi antar att det är blandade känslor och det krävs kanske lite återhämtning på landbacken för perspektivets skull. Vilken otroliga resa ni är/varit ute på. Fantastiskt kul har det varit också att följa er och ni är verkligen duktiga att återge det hela i ord och bild. Man tycker ju själv att inget händer och nu har det gått ett år sedan vi börjad följa er resa. I stort är livet ganska oförändrat och den största händelsen är nog barnbarnet Oscar tillblivelse i september förra året. Vi jobbar på samma ställen så det är same same but different i detaljer. Alma lämnar sin föräldraledighet 15 augusti och Jens tar då över i köket. Mårten har jobb som ekonom på Utbildningskontoret i Norrköpings kommun sedan mitten av april. Min jobbstart efter semestern är fördröjd pga av att jag bröt fotleden förra onsdagen så lite dramatik har det varit sista tiden. Ingela är en utmärkt sköterska och tar hand om mig på bästa sätt. Lite fördröjning på morfarsansvaret i Enköping alltså men hoppas jag skall kunna köra bil till september igen. Vi lämnar nu dagarna med 30-gradig värme bakom oss och inriktar oss nu på normalt sommarväder. Hemma i radhuset pågår renovering av golv(ekparkett som läggs på övervåningen). Om en dryg vecka skall plattsättare förfina framsidans asfalt och gräs till en lite snyggare plattlagd yta. Sen är huset klart….och vi kan börja om från början. Som sagt välkomna hem igen och smooth sailing runt sydkusten.
  Hälsningar
  Håkan o Ingela