Fast i ankarboxen

Vårhelg! :-)

Två långa dagar ute vid båten med att-göra-listan i högsta hugg. Vi åkte ut med den inställningen som man efter ett par års båtpysslande har lärt sig; räkna inte med att något blir klart direkt. Men man kommer framåt…

CIMG2628

Vi hade med oss den nya TV:n, men så klart behövdes andra skruvar för att få upp den än de som var på den gamla. Men med nya skruvar med på söndagen så konstaterar vi att det nog behövs ett nytt fäste för att det ska bli bra.

Vi har tänkt ha två olika ankare med oss. Bruce-kopian fungerar bra i leran på ostkusten, men i Karibiens sandbottnar tror vi mer på ett Delta. Däremot vill vi ha ett reservankare redo, och på Emma så finns det dubbla rullar fram. Med det nya ankaret i högsta hugg kunde vi glatt konstatera att båda ankare fick plats bredvid varandra.

IMAG0097

Deltat sitter nu fast i kättingen, men reserv-Bruce ska ju gärna inte ramla av. En öglebult hittades i bra-och-ha lådan, men när jag (Marcus) skulle ha dit muttern så tappade jag så klart ner ringnyckeln i ankarboxen. Jag lyckades tråckla ner hela överkroppen och fick tag i nyckeln men sedan satt jag fast… Hade inte Emelie varit i närheten hade det blivit en kall natt upp och ner :-p

IMAG0096

Sen har vi även planerat hur vi ska få in sjövattnet, monterat de nyinköpta solcellerna på sina hållare och måttat för kabel, konstaterat att de dubbla bränslefiltren kommer behöva lite mer tankekraft innan skruvmejseln kommer fram, mallat för den nya bågen till biminin, plockat hem nödrodret för att se om vi kan kopiera den här bra idén om en utombordardävert, måttat för en större gasolbox och pluttat i små färgglada plastbitar i kättingen för att markera hur mycket man har lagt ut.

IMAG0095

Så nästa helg hoppas vi kunna ha med oss allt för att kunna slutföra något projekt i alla fall… :-)