Franska rör

Det har ju faktiskt skett en till stor händelse denna vecka: vindrodret har kommit! En stor låda med diverse blanka rostfira rör från La Rochelle i Frankrike. Lycka!

Mailkonversationen mellan mig och konstruktören är nu uppe i 64 meddelanden, och då det saknades instruktion så fick jag gå efter en bild han tagit när den var monterad i verkstaden. Och lite eget tänkt. Några muttrar saknades, men det finns ju nära till hands så förhoppningsvis ska vi kunna se i morgon om det passar på Emma.

Jag måste tillägga att leverantören hittills måhända har varit lite seg emellanåt, men alltid väldigt vänligt och hjälpsamt inställd. Så passar det bara nu så kommer jag att vara mycket nöjd med det hela :-)

Hoppas bara att det kommer skänka Emma en kool långseglarlook och inte bara se ut som om att vi har backat in i en oljeborrplattform…

Härmed döpt till Nånannan. Så att Nånannan kan styra när man inte vill själv...

Härmed döpt till Nånannan. Så att Nånannan kan styra när man inte vill själv…

And by request I will now try to start writing in English aswell….

This week also saw the arrival of our wind vane! A large box of stainles shiny pipes from La Rochelle in France. I checked my e-mail conversation with the maker, and we are to date up at 64 messages… Still, with the help of a picture of it assembled in his shop I managed to assemble it all at home in the kitchen.

If it will fit when we try it on tomorrow I will be a very happy customer.

Hopefully it will give Emma that cool blue water cruiser look, and not just as if we have backed into an oil rigg…