Normaldygn

Klockan sex i morse kom vi fram till Läsö, eller Læsø med lokala bokstäver. Vi hade ett lugnt sista dygn hit, om man bortser från lite nervositet när det blixtrade i fjärran, och vi kunde till och med segla sista biten från Skagen. När vi kom fram var det helt
vindstilla, och det var nog lika turligt det som att tre segelbåtar gick ut samtidigt. För här fick vi nu uppleva den högsta båtdensiteten någonsin! Sanslöst mycket båtar… Vi lade oss som fjärde båt ut från kajen och fick ett par timmars sömn innan båten innanför väckte oss för att de skulle iväg. Sedan har vi underhållning under hela frukosten med allt russel i hamnen (tack Resolute för detta underbara uttryck!) när säkert hälften av alla som låg längst in skulle ut. Spännande, men det känns rätt bra att vi normalt håller oss på ostkusten som vi nu nog kommer tycka är helt båtbefriad i jämförelse.

Planen är nu att ligga här en dag till och umgås med några västkustare vi träffat på resan och några båtar från Oceanseglarklubben som varit i närheten. Sedan blir det besök hos släkt och vänner i Mölle, Malmö, Sölvesborg, Kalmar och Arkösund (typ Norrköping) innan vi lugnar ner oss och tar semester i Stockholms skärgård. Så nu kommer det nog dröja en vecka eller så innan nästa inlägg kommer.

Vi har även börjat fundera på att ha en ”hemvinkning” på samma sätt som vi hade en avvinkning. Så om ni vill vara där och ta emot oss så hoppas vi på att glida in i Vaxholm den 20/8. Men vädergudarna bestämmer, så mer info kommer ju närmare vi kommer…

2 tankar om “Normaldygn

  1. June å Lennart

    Underbart att följa era strapatser och Irland Skottland lät ju lockande. Vi har just nu anlänt till Ajaccio på Korsika. Väntar besök, framförallt får vi nu vara farmor och farfar för första ggr.