På djupet

Med ett sådant här projekt och våran tidplan så pendlar humöret, inspirationen, motivationen och blodsockret ganska mycket.

Förra helgen var det inte så mycket båtande. Vi båda träffades under ett studentarrangemang i Uppsala, Forsränningen, som vi var med och arrangerade år 2010. I år är det 40 år sedan den första ränningen, och vi var bjudna på jubileumsfest, så det fick ta det fokus av oss det förtjänade. Men lite båt lyckades vi kombinera det hela med.

Vi har länge planerat att komplettera bågarna till vårt befintliga sittbrunnstält och sy en bimini (soltak). Vi tog in offerter från firman som gjort tältet, men efter mycket velande så valde vi att försöka fixa det hela själva. Steg ett var att få tag i en båge. Vi vill kunna fälla ihop allting och vill därför att den nya bågen ska ha samma profil som de befintliga. En mall ritades på byggplast och jag (Marcus) försökte hitta någon som kunde fixa det, vilket visade sig vara helt omöjligt i Uppsala. Skickade till slut mallen till en kille i Stockholmstrakten och fick förra fredagen spendera lunchen med att åka till Jordbro för att hämta bågen.

Anledningen till stressen var att en bekant från Borås som också skulle vara med på jubileumsfesten är väldigt händig med en symaskin, och skulle sova över hos oss. Så på lördagen hjälpte han oss att måtta in bågen på plats och malla upp hur vi ska sy vår bimini. Tack så mycket för hjälpen Joel!

På kvällen var det än jätterolig fest med mängder av vänner och bekanta från studietiden (vad gammal jag kände mig med den formuleringen!). Både jag och Emelie blev väldigt överrumplade av hur många det var som direkt öppnade med att de följer vår blogg. Fantastiskt att veta att det finns de som uppskattar det vi skriver :-)

Vi fick även iväg registreringsblanketten för vår nödsändare till sjöräddningscentralen, JRCC, i Göteborg i söndags. På måndagen fick jag en påringning från dem för att de ville dubbelkolla en uppgift, och fick då direkt höra att även de hade hittat våran hemsida. Skönt att de har koll på oss när vi är ute ;-)

Den här helgen vart det i stället lite neråt med humöret. Vi hade noterat att kölen hade rostfläckar och har inhandlat epoxifärg för att åtgärda det hela. Men när Emelie idag premiärkörde vinkelslipen så fick vi tyvärr inse att hela kölen måste slipas rent. Tre timmar senare när vi skulle åka hem var ca en femtedel slipat. På ena sidan! Suck…

Emelie vinklar på slipen

Emelie vinklar på slipen

Men det går ändå framåt. Emelies föräldrar var med ute i lördags och hjälpte oss att tvätta henne, båten alltså inte Emelie… Vi har även fått upp några av de nya fallen, fått dit nästan hela sjövattensystemet, mantåget är på plats, båda solceller har fått fästen monterade, den gamla trasiga täckplattan runt drevet är borttagen, spisen har fått ny gasolslang (kanske första bytet någonsin…) och lite annat smått och gott.

Det går framåt…

4 tankar om “På djupet