Påsk-”ledigt”

Vad märkligt det är att tiden verkar gå fortare ju närmare avresan vi kommer…

Man kan ju tro att våren kommer med påsken, men inte i år inte. Flera dagar med snöblandat regn och bara ett par grader varmt innebar innejobb, underställ och bristande motivation. Tur att det fanns påskägg, fungerande värmare och gott om innejobb. Så att-göra-listan krympte rejält.

Var har jag lagt skruvmejseln...

Pysselkaos

Första jobbet blev att koppla in de nya batterierna och ta bort vinterpluggningen av dieseltankens luftning så att vi kunde köra igång värmaren. Sedan tog det någon timme innan temperaturen stigit från 2 till 10 plusgrader. Nästa steg var att slutföra ett jobb som vi påbörjade i höstas, att skrubba rent båten under alla durkar och runt spisen. Skönt att ha det rent innan vår egen skit kommer på plats.

Nästa större projekt var att vi vill ha möjlighet att diska och tvätta oss med sjövatten. Det här har inneburit mycket tänkande, men det mesta föll faktiskt på plats ganska enkelt. Det är inte helt klart då jag räknat fel på antalet slangklämmor och missat en slangstump, men vi hann med att montera kran i köket, pump inne vid den aktre toaletten och dra slangar till kök och akterspegel. Där tänkte vi ha ett uttag och har köpt en elastisk slang på 15m som vi kan spola däck och ankare med.

Äntligen kan man slösa när man diskar

Sjövattenkran

Det är tur att vi båda är lite mindre när vi ska in i mindre utrymmen och montera saker. Och ibland är jag tacksam att Emelie är aningen mindre än mig, som när slangen skulle träs på kranen i köket…

Här ska jag ha min hytt!

Nu kanske man kommer åt…

Även TVn har kommit upp på väggen på ett nytt fäste och är inkopplad. Tyvärr verkar vår stereo inne i båten ha dött efter 9 år i salt luft, så det ”måste” vi åtgärda.

När vi drog slangen till akterspegeln slant jag ned med handen bakom dieseltanken i en av akterhytterna och hittade två saker, en plasthaj och ett par handklovar i metall som rostat lite… Hoppas att det här var barnhytten hos den förra ägaren, och inte föräldrarnas :-P

Woop! Woop! It's the sound of the police...

Hmm…

Så äntligen när påskhelgen nästan var slut så kom solen och värmen! Så nu är faktiskt Emma avtäckt och står naken i solen!

Men sedan har det ju hänt lite saker under veckorna också. Det visade sig vara sjukt svårt att hitta någon i eller omkring Uppsala som kunde bocka rör till vår tänkta bimini, så imorgon ska jag åka till södra Stockholm på lunchen för att plocka upp en färdig båge. För när man väl hittade någon så gick det på bara en dag!

Sedan har vi shoppat loss också. Jag älskar internet och EU! Vi har införskaffat en EPIRB och en AIS-nödsändare från England, sjökort och guideböcker över Atlantens öar (eller i alla fall de vi tänker besöka), kartbok över Nederländernas kanaler, beslag till vår bimini och en ozongenerator. Den sistnämnda skaffade vi för att vi redan i somras hade lite problem med att saker möglade, så vi vill sanera båten innan vi åker, och ha möjlighet att göra det igen under resans gång. Ozon används även vid doftsanering, och vid testkörning en kvart i klädkammaren försvann all stekos från våra jackor. Lovande om man blir sugen på stekt fläsk under resans gång :-)

Om man går på grund så kan man ta reda på varför

Plast, metall och papper…

2 tankar om “Påsk-”ledigt”

  1. Jeanette Liljekvist

    Ja, nu är det inte långt kvar tills ni åker, jättespännande! Ni har fått gjort mycket under påsken så ni blir säkert klara i tid för avsegling. Det där med ozongenerator lät fantastiskt, då kan det ju bli ägg & bacon till frukost på överfarten :-)