Relativitetsteorin

Tänk att man som vanlig människa ändå kan förstå det här med relativitetsteorin, för nog märks det att tiden går olika fort. När vi följer andras långseglingsbloggar så går det ju oändligt långt mellan inläggen, men själv skrev vi ju senaste inlägget igår. Eller hur var det nu… :-p

Mjo, det har ju faktiskt gått hela två veckor utan att vi har lyckats uppdatera er på hur det går för oss. Förr-förra helgen blev vi äntligen klara med slipandet av kölen och kunde lägga på det första lagret med epoxi-primer. Vi hann också med att polera friborden nääästan ända upp och satt upp mallar för båtnamnet för att se vilka storlekar vi ska beställa.

 

Åh, vad fint det blir!

Åh, vad fint det blir!

Nu senaste veckan, och även helgen, så har jag varit gräsänkling då Emelie har varit i Nederländerna med jobbet. Jag som trodde att jag skulle hinna med mer då när man inte har någon att fika med, men icke! Jag fick i alla fall på det sista lagret med epoxi och första lagret med bottenfärg.

Från vitt till blått...

Från vitt till blått…

Har också målat propellern som fått sig en avslipning. Hoppas att jag har lyckats med en bättre grundbehandling än föregående. Och så har den trasiga täckplattan runt drevet ersatts.

Tjusigt värre

Tjusigt värre

Resterande helgen gick åt till att dra sladdar mellan plottern i sittbrunnen till vår nya kombinerade VHF-radio och AIS-mottagare. Jag ser fram emot att jobba med NMEA2000 nästa gång, för nu med NMEA0183 så var det först när jag inte gjorde som det stod i manualerna som jag fick igång det hela… Suck!

Här hemma har det hänt lite också. Vi har fått våran satellittelefon levererad, vindrodret är på väg mot Sverige och jag har handlat en trådlös handenhet till VHF-radion så att vi kan använda den från sittbrunnen.

Gissa vilken som är vilken. Det skiljer en faktor 10 i pris och faktor 10^10 (ca) i räckvidd...

Gissa vilken som är vilken. Det skiljer en faktor 10 i pris och faktor 10^10 (ca) i räckvidd…

I båten finns det idag bara plats för två stycken 2kg gasolflaskor. Det räcker inte särskilt länge, så vi vill gärna ha plats för flaskor på 5kg. Jag har därför gjort en ”tillräckligt bra” lösning där jag har snickrat en låda i BWP-plywood (dvs. vattenfast) som vi ska stoppa in på samma ställe som det befintliga facket. På så vis kan vi stoppa tillbaka de gamla lådorna, som är snyggare, när vi kommer hem. Men självklart så var det ett mått som inte stämde när jag skulle pröva förra helgen, så nu har det blivit lite omkonstruktion här hemma. Hoppas den passar imorgon…

En tanke om “Relativitetsteorin