Valborgsförberedelser

Nu ligger vi sedan ett par dagar tillbaka i marina i Jolly Harbour på Antigua. Vi har även utökat besättningen med Johan som ska följa med oss hem över Atlanten till Azorerna.

Här har vi nu fullt sjå med att förbereda oss och Emma inför överfarten, men det hela görs mycket lättare av Happy Hour på baren Crows Nest tillsammans med alla andra skandinaver som ska åka tillsammans. Tydligen är gruppen döpt till Vikingaracet, och vår första deltagare, Scanmar 33:an Sea Quark, gav sig av igår då de ville ha lite försprång.

Det känns väldigt bra att mycket sitter i från förra överfarten, så det har inte alls krävts lika mycket funderingar den här gången utan mycket går på rutin. Vi har städat, kollat igenom riggen och seglen, fyllt gasol och vatten, fixat en läcka på varmvattenberedaren, gjort en enklare motorservice och då vi räknar med att gå igenom ett stiltjebälte sett till att vi har gott om diesel väl stuvat lite här och där.

En del energi har också gått åt att se till att vår satellitlösning fungerar, vilket det inte gjorde åt förra hållet. Nu har vi fått tips från andra vi har träffat här och investerat i en RedPort, lite som en brandvägg som bara låter e-post och väderdata komma igenom. Lite mailande med leverantören som blir utdragen på grund av tidsskillnaden, men idag tror vi att vi har fått allt att fungera som det ska. Vilket är anledningen till att det här inlägget inte har några bilder. Vi har nämligen aktiverat en funktion så att vi kan lägga upp inlägg via e-post från satellittelefonen vilket nu ska testas. Så det kanske kan bli ett och annat inlägg från det stora blå.

Det vi nu har kvar att göra är att laga lite mer färdigmat som ska vakuumpackas, jollen ska rengöras och stoppas undan, grönsaksmarknaden ska besökas på lördag och sedan ska bara botten skrapas ren innan vi ger oss av runt lunch på söndag. En klart annorlunda första maj :-)

2 tankar om “Valborgsförberedelser

 1. Jakob & Malin

  Nu sitter jag grön av avund och förbannar jobbet som inte kunde flytta utbildningar och hade krav på någon form av resultat.
  Snöade kraftigt runt Nyköping igår och lillbåten ska färdas nerför Fyrisån idag.
  Början på säsongen för oss dödliga…
  Fair winds och hoppas sattlänken fungerar så man kan följa er lite då och då på det blå!

  Magen, Malin & Jakob