Vinterpyssel

Då har vi kommit ytterligare någon vecka närmare avresa. Dock är det fortfarande väldigt lång tid kvar innan vi kan börja fixa med båten ordentligt. Alltså måste vi sysselsätta oss med något vinterpyssel som kan genomföras hemma i lägenheten. Lösningen blev att skapa en snygg båtplanka att hänga på mantåget, som ett komplement till våra fendrar.

CIMG2619

Själva plankan är en rest från ett soffbord vi byggde i höstas, som nu får komma till användning. Tanken är att hugga ur båtnamnet med stämjärn och sedan måla planka och text. Det kommer förhoppningsvis se riktigt tjusigt ut när vi är klara!

En annan sak som har hänt sen sist är att vi nu har betalat in handpenning på vårt vindroder. Det känns som en stor milstolpe! Till slut blev det ett Orion vindroder från den franska tillverkaren Beufort. Designen påminner väldigt mycket om Monitors men till ett lägre pris. Marcus hade ett likadant på sin förra långsegling och var mycket nöjd. Vi valde att lägga till en så kallad ”swing gate”, alltså göra den öppningsbar, så att vi har möjlighet att använda badbryggan när vi ligger still. Så nu är det bara att vänta på att det ska dimpa ner ett stort paket med rostfria rör i posten. Och en lika stor faktura…

Vi har även börjat titta närmare på satellittelefon. Tyvärr har det visat sig vara ungefär dubbelt så dyrt som vi först budgeterade för. Vi ska fortsätta leta runt både på nätet och på båtmässan om någon vecka.

Nu ska vi se till att njuta av det vackra vädret som har varit ett par dagar och göra färdigt båtplankan :)

En tanke om “Vinterpyssel

  1. Peter Magnsjö

    Håller med om telefon. När han var och pratade så uppfattade jag att det var billigare, men det var väl utan moms och lite till Skam den som ger sig.